Laboratoria

Vizitat rutinore dhe kontrollat laboratorike gjatë shtatëzanisë!

@Laboratori NORMA

Vizitat rutinore dhe kontrollat laboratorike gjatë shtatëzanisë janë një domosdoshmëri për të përcjellur gjendjen e fetusit dhe të nënës. Mosrealizimi i një analize apo lënia në harresë e një simptome mund të çojë në komplikime të fetusit në rritje. Një shembull i infeksioneve të tilla të rënda që mund të prekin nënën dhe fetusin gjatë ...


blog-image

14 Nëntori Dita Botërore e Diabetit

Me 14 nëntor, Ditën Botërore të...
blog-image

Mineralet dhe Vitaminat

Duke pasur parasysh realitetin e sotëm dhe angazhimet e pri...


Institucionet Shëndetësore

Nxehtësite e verës dhe vështirësitë e frymëmrrjes.

@"Shëndetësia"

Disa mësime për ta evituar përkeqësimin e gjendjes tuaj te frymëmarrjes dhe nxehtësisëShmangni nxehtësinëNëse parashikohet një valë e nxehtë, mos dilni jashtë gjatë kohës më të nxehtë të ditës, normalisht nga ora 11:00 deri në orën 15:00. Nëse duhet të dilni, planifikoni ditën tuaj rreth mëngjesit ose mbrëmjes kur ajri është më i freskët dhe cilësia e ajrit është më e mirë. - Kur jeni jashtë, ecni në hije dhe shmangni rrugët kryesore dhe rrugët e zën...


blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i tretë!

Tremujori i tretë është nga 29 javë në 40 javë. Kujde...
blog-image

Lidhjet mes depresionit dhe sëmundjeve të zemrës

Që prej disa kohësh, shkencëtarët mendojnë se ka një l...
blog-image

Sa kalori mund të djegë truri duke menduar?

Ja sa energji mund të digjni kur ta vini në provë mendjen...
blog-image

Urime festa e Fiter Bajramit

Platforma Dixhitale Medicinale eshendetesia.com ju uron të ...
blog-image

Pse disa njerëz kanë nevojë për më pak gjumë se të tjerët?

Të gjithë dëshirojmë që të mund të flejmë më pak, p...
blog-image

Çka ndodh nëse nuk e hjekni një Ashkël?

Mund të jetë një ndjenjë e lirë për ti hjekur këpucë...
blog-image

Urime festa e Kurban Bajramit

Platforma Dixhitale eshendetesia.com ju uron të gjithë mus...
blog-image

Ndërgjegjësimi mbi proceset e riciklimit

Riciklimi, rikuperimi dhe ripërpunimi i mbetjeve p&euml...
blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i dytë!

Tremujori i dytë është nga java 13-28, rreth ...
blog-image

Kanceri i trurit: shkaqet, simptomat dhe trajtimi

Kanceri i trurit është definuar si kanceri që fillon në ...
blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i parë!

Shtatzënia, e njohur edhe si ngjizje, është koha gjatë s...
blog-image

Muaji i Fundit i Shtatzënisë dhe Pregatitja për lindje!

Nuk ka dyshim për këtë - shtatzënia mund...
blog-image

SHTATORI ËSHTË MUAJI I VETËDIJËSIMIT DHE PARANDALIMIT

A e dini se vjeshta është një çështje serioze që prek ...
blog-image

Trurit tuaj i duhet vetem 1.5 MB hapsirë për të zotëruar gjuhën tuaj amtare

Në një moment ne të gjithë ishim beba që murmurisim, tr...
blog-image

Komunikatë për media

IKSHPK: NË KOSOVË NUK KA KORONAVIRUS! Prishtinë, 26. 02....
blog-image

Kuptimi i përcaktuesve socialë të shëndetit

Përcaktuesit shoqërorë të shëndetit janë kushte në mj...


Shëndetësia

ARITMITË – ÇRREGULLIMET E RITMIT TË ZEMRËS

@Vati-Medical

Aritmitë apo çrregullimet e ritmit të zemrës vlerësohen si një ndër sëmundjet e zemrës më të vështira për t’u diagnostikuar dhe trajtur. Ato karakterizohen me çrregullim të ritmit i cili mund të jetë shumë i ngadalshëm (100 rrahje/min), ose ritëm i çrregullt dhe mund të ndodhin në te gjitha moshat. Nga vet emri i tyre, aritmitë janë të rrahura jo ritmike, disritmike apo të çrregullta të zemrës. Pse ndodhin aritmite? Zemra, përveç muskulit të zemrës, p...


blog-image

PIRJA E DUHANIT VRET!!!

Pirja e duhanit na bën keq, këtë e dimë të gjithë! Gji...


Radio