Laboratoria

14 Nëntori Dita Botërore e Diabetit

@Laboratori NORMA

Me 14 nëntor, Ditën Botërore të Diabetit, të gjitha komunitetet mjekësore bashkohen në një zë të fuqishëm për të parandaluar diabetin, këtë pandemi të re globale. Në mbarë botën 415 milionë të rritur jetojnë me diabet dhe ky numër pritet të rritet në 642 milionë, ose një në dhjetë të rritur në vitin 2040. Personat me faktor rreziku për diabet janë: - të rriturit me mbipeshë trupore dhe obezë, - personat që kanë të afërm me ...


blog-image

Mineralet dhe Vitaminat

Duke pasur parasysh realitetin e sotëm dhe angazhimet e pri...
blog-image

Vizitat rutinore dhe kontrollat laboratorike gjatë shtatëzanisë!

Vizitat rutinore dhe kontrollat laboratorike gjatë shta...


Institucionet Shëndetësore

Urime festa e Fiter Bajramit

@"Shëndetësia"

Platforma Dixhitale Medicinale eshendetesia.com ju uron të gjithë besimtarëve musliman festen e Fiter Bajramit...


blog-image

Nxehtësite e verës dhe vështirësitë e frymëmrrjes.

Disa mësime për ta evituar përkeqësimin e gjendjes tuaj ...
blog-image

Trurit tuaj i duhet vetem 1.5 MB hapsirë për të zotëruar gjuhën tuaj amtare

Në një moment ne të gjithë ishim beba që murmurisim, tr...
blog-image

Kanceri i trurit: shkaqet, simptomat dhe trajtimi

Kanceri i trurit është definuar si kanceri që fillon në ...
blog-image

SHTATORI ËSHTË MUAJI I VETËDIJËSIMIT DHE PARANDALIMIT

A e dini se vjeshta është një çështje serioze që prek ...
blog-image

Urime festa e Kurban Bajramit

Platforma Dixhitale eshendetesia.com ju uron të gjithë mus...
blog-image

Çka ndodh nëse nuk e hjekni një Ashkël?

Mund të jetë një ndjenjë e lirë për ti hjekur këpucë...
blog-image

Komunikatë për media

IKSHPK: NË KOSOVË NUK KA KORONAVIRUS! Prishtinë, 26. 02....
blog-image

Lidhjet mes depresionit dhe sëmundjeve të zemrës

Që prej disa kohësh, shkencëtarët mendojnë se ka një l...
blog-image

Muaji i Fundit i Shtatzënisë dhe Pregatitja për lindje!

Nuk ka dyshim për këtë - shtatzënia mund...
blog-image

Kuptimi i përcaktuesve socialë të shëndetit

Përcaktuesit shoqërorë të shëndetit janë kushte në mj...
blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i dytë!

Tremujori i dytë është nga java 13-28, rreth ...
blog-image

Sa kalori mund të djegë truri duke menduar?

Ja sa energji mund të digjni kur ta vini në provë mendjen...
blog-image

Ndërgjegjësimi mbi proceset e riciklimit

Riciklimi, rikuperimi dhe ripërpunimi i mbetjeve p&euml...
blog-image

Pse disa njerëz kanë nevojë për më pak gjumë se të tjerët?

Të gjithë dëshirojmë që të mund të flejmë më pak, p...
blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i tretë!

Tremujori i tretë është nga 29 javë në 40 javë. Kujde...
blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i parë!

Shtatzënia, e njohur edhe si ngjizje, është koha gjatë s...


Shëndetësia

ARITMITË – ÇRREGULLIMET E RITMIT TË ZEMRËS

@Vati-Medical

Aritmitë apo çrregullimet e ritmit të zemrës vlerësohen si një ndër sëmundjet e zemrës më të vështira për t’u diagnostikuar dhe trajtur. Ato karakterizohen me çrregullim të ritmit i cili mund të jetë shumë i ngadalshëm (100 rrahje/min), ose ritëm i çrregullt dhe mund të ndodhin në te gjitha moshat. Nga vet emri i tyre, aritmitë janë të rrahura jo ritmike, disritmike apo të çrregullta të zemrës. Pse ndodhin aritmite? Zemra, përveç muskulit të zemrës, p...


blog-image

PIRJA E DUHANIT VRET!!!

Pirja e duhanit na bën keq, këtë e dimë të gjithë! Gji...


Radio