blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i parë!

2019-06-28 19:21:58
@Shëndetësia

Shtatzënia, e njohur edhe si ngjizje, është koha gjatë së cilës një ose më shumë pasardhës zhvillohen brenda një gruaje. Shtatzënia e shumëfishtë përfshin më shumë se një pasardhës, si binjakët, Trinjakë etj. Lindja lind zakonisht në rreth 40 javë nga fillimi i periudhës së fundit menstruale, kjo është pak më shumë se nëntë muaj; ku çdo muaj ka mesatarisht 31 ditë. Simptomat e shtatzënisë së hershme mund të përfshijnë periudhat e humbura, gjinjtë e butë, të përzier dhe të vjella, urinim të shpeshtë etj. Shtatzënia mund të konfirmohet me testin e shtatzënisë. Shtatzënia zakonisht ndahet në tre tremujorë. Gjatë tremujorit të parë, mundësia e abortit (vdekja fetale) është në nivelin më të lartë. (Lexojeni pjesen e dytë)

Autor: eshendetesia.comRadio