blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i tretë!

2019-06-28 19:42:46
@Shëndetësia

Tremujori i tretë është nga 29 javë në 40 javë. Kujdesi para lindjes përmirëson rezultatet e shtatzënisë, kujdesi prenatal mund të përfshijë marrjen e acidit shtesë folik duke shmangur barnat dhe alkoolin, ushtrimin e rregullt, testet e gjakut dhe ekzaminimet e rregullta fizike. Komplikimet e shtatëzanisë mund të përfshijnë çrregullime të tensionit të lartë, diabet, anemi të mungesës së hekurit, dhe përzierje të rënda dhe të vjella, etj. Bebet e lindur para 37 javësh janë "të parakohshëm" niveli i rrezikshmërise është më i lartë dhe mund të sjellë probleme shëndetësore siç është paraliza cerebrale. Foshnjat e lindura midis javëve 37 dhe 39 janë konsideruar "afat të hershëm", ndërsa ata që lindin midis javëve 39 dhe 41 konsiderohen "afat të plotë". Foshnjat e lindura midis javëve 41 dhe 42 javë konsiderohen "afat të vonshëm", ndërsa pas 42 javësh konsiderohen "pas kohe" .   Për çdo info konsultohuni me Gjinekologun tuaj! (Lexojeni pjesën e radjës)

Autor: eshendetesia.comRadio