Kolegji i Kirurgëve Të Kosovë


Kolegji i Kirurgëve Të Kosovë
Biznesi nuk ka regjistruar ndonjë departamentKolegji i Kirurgëve të Kosovës - Kosovo College of Surgeons (3k - KCS)

Më 3 dhjetor 2018, një grup përfaqësues i Shoqatave Kirurgjikale të Kosovës u mblodhën në zyrat e Qendrës Kombëtare të Telemjekësisë së Kosovës dhe themeluan Kolegjin e Kirurgjisë së Kosovës si një trup i unifikuar i 14 Shoqatave Kirurgjikale të Kosoves, që përfaqësojnë më shumë se 800 kirurgë (Figura 1). Ideja për të krijuar një kolegj si një trup i rëndësishëm shkencor dhe mbrojtës i të gjithë kirurgëve të Kosovës ka vazhduar për disa vite dhe ky qëllim  eshte realizuare tani. 

  

Më pas, më 17 dhjeto të gjitha Shoqatat Kirurgjike të Kosovës u takuan përsëri dhe zgjodhën Presidentin e Parë të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës Prof. Rifat Latifi, i cili eshte  Profesor dhe Kryetar i Departamentit të Kirurgjisë të Kolegjit Mjekësor të Nju Jorkut, dhe Drejtor ne Departamentin e Kirurgjisë, Qendra Mjekësore e Westchesterit, Valhalla, Nju Jork, SHBA dhe krijues i programit të Telemjekësisë së Kosovës dhe Shqipërisë (Figura 2). 

 

Kongresi i parë Shkencore i Kolegjit te Kirurgeve  te Kosoves do të mbahet në Qershor te vitit 2019.

Kolegjin e Kirurgeve te Kosoves  e perbejne keto shoqata : 

 

1. Kirurgjia e Përgjithëshme

2. Kirurgjia Plastike 

3. Kirurgjia Torakale

4. Kirurgjia Urologjike

5. Kirurgjia Maksilofaciale

6. Kirurgjia e Femijeve

7. Kirurgjia Vaskulare

8. Neurokirurgjika 

9. Gjinekologjia

10. Oftalmologjia

11  Otorinolaringologjia 

12. Anestezioni me Reanimacion  

13. Kardiokirurgjia

14. Qendra e Telemjeksise

 

Therasim edhe Kirurget Shqiptare - Kosovare te Europes dhe gjithe botes te na bashkangjiten. 

 

Dr. Skender A. Zatriqi PhD 

Drejtor Ekzekutiv 

Ky biznes nuk ka regjistruar pamje 360°
Dita
Orari
E hënë
08:00 - 15:00
E martë
08:00 - 15:00
E mërkurë
08:00 - 15:00
E enjëte
08:00 - 15:00
E premte
08:00 - 15:00

Biznesi:
Kolegji i Kirurgëve Të Kosovë

Adressa:
Rr. Lagja e Spitalit PN

Shteti / Qyteti / Qytetëza :
Kosovë → Prishtinë → QKUK

Voto biznesin