Kthehu tek biznesi

Transplanti i mëlçisë

Transplanti i mëlçisë Mëlçia është organi i vetëm në trup që mund të zëvendësojë indin e humbur ose të dëmtuar (rigjenerohet) Mëlçia e dhuruesit shumë shpejt rritet dhe arrin madhësinë normale pas operacionit. Pjesa që ju merrni si një mëlçi e re do të rritet gjithashtu në madhësinë normale brenda disa javësh. Transplantimi i mëlçisë është operacion për të zëvendësuar një mëlçi të sëmurë me një mëlçi të shëndetshme nga një person tjetër. Mund të transplantohet një mëlçi e tërë, ose vetëm një pjesë. Shaktarët më të zakonshëm të sëmundjes së mëlçisë: Nekroza akute hepatike. Kjo ndodh kur indet në mëlçi vdesin. Arsyet e mundshme përfshijnë infeksione akute dhe reagime ndaj barnave, barnave ose toksinave. Atresia biliare. Një sëmundje e rrallë e mëlçisë dhe kanaleve biliare që shfaqet tek të posalindurit. Hepatiti viral. Hepatiti B ose C janë shkaqe të zakonshme. Sëmundjet metabolike. Disrregullime që ndryshojnë aktivitetin kimik në qelizat e prekura nga mëlçia. Kanceret primare të mëlçisë. Këto janë tumore kanceroze që fillojnë në mëlçi. Hepatiti autoimun. Një skuqje ose ënjtje (inflamacion) e mëlçisë. Ndodh kur sistemi i trupit tuaj për luftimin e sëmundjeve (sistemi imunitar) sulmon mëlçinë tuaj. #Livertransplant

Kontakto biznesin

viber

Shërbimet tjera


Radio