Kthehu tek biznesi

Neurologji

NEUROLOGJI Elektromioneurografia /EMNG Emng/është teknikë për matjen e shpejtësisë së nervave periferike dhe aktivitetetit muskular. EMNG/nuk përmban rreze jonizuese, e lehtë për tu realizuar tek pacientët. INDIKACIONET Miopatit inflamatore. Ndryshimet në muskuj/polineuritet, obësimi i muskulit ektremiteteve, dermatomiezitet. Humbja e forces së ektremiteteve – miotonit. Asimetria e muskujve të ektremiteteve, distrofië muskulare. Ndryshimet neuromuskulare, miastenia gravis, hiopkalemia. Dëmtimet e nervave neuropaty. Kufizimi/dobësim i lëvizjes së shuplakes së dores (sy. carpal tunel), bërrylit (neuropathia ulnaris) ektremiteteve te diabetikët (neuropatia diabetike) në njëren anë të fytyres (pareza në facialis) dhe kufizimi/dobësimi i lëvizjes së dores. Dhimbje të forta në ije me kufizmi të lëvizjes ischiadike. Dobësim të ektremiteteve forces/kufizmi të lëvizjes nga traumat e mëdha fizike aksidentet (dëmtimet e nervave, muskujve, plexuseve). Çrregullimet e plexusit plexopatia brahialis, radikulopatit cervikal, radikulopatit thorakale, radikulopatit lumbosakrale. Dëmtimet neuromuskulare neoplastike

Kontakto biznesin

viber

Stafi

doctor-image
Dr. PhD. Specialiste Onkologe Kimioterapute Fatmire Ademi - Ramaxhiku

Shërbimet tjera


Radio