Shëndetësia

PIRJA E DUHANIT VRET!!!

@Vati-Medical

Pirja e duhanit na bën keq, këtë e dimë të gjithë! Gjithashtu nga pirja e tij mund të vdesim! Çdo vit në të gjithë botën numri i të vdekurve për shkak të duhanit po rritet me ritme të frikshme. Por efektet e cigareve në trupin e njeriut janë të shumta dhe ato ndikojnë çdo ditë në jetën e duhanpirësit. Duhani gjatë djegies çliron 4 mijë lëndë, që nga nikotina dhe monoksidi i karbonit dhe deri të katranet, substancat me përbërje benzopireni, kobalti radioaktiv...


blog-image

ARITMITË – ÇRREGULLIMET E RITMIT TË ZEMRËS

Aritmitë apo çrregullimet e ritmit të zemrës vlerësohen...


Laboratoria

Vizitat rutinore dhe kontrollat laboratorike gjatë shtatëzanisë!

@Laboratori NORMA

Vizitat rutinore dhe kontrollat laboratorike gjatë shtatëzanisë janë një domosdoshmëri për të përcjellur gjendjen e fetusit dhe të nënës. Mosrealizimi i një analize apo lënia në harresë e një simptome mund të çojë në komplikime të fetusit në rritje. Një shembull i infeksioneve të tilla të rënda që mund të prekin nënën dhe fetusin gjatë ...


blog-image

14 Nëntori Dita Botërore e Diabetit

Me 14 nëntor, Ditën Botërore të...
blog-image

Mineralet dhe Vitaminat

Duke pasur parasysh realitetin e sotëm dhe angazhimet e pri...


Institucionet Shëndetësore

Urime festa e Kurban Bajramit

@"Shëndetësia"

Platforma Dixhitale eshendetesia.com ju uron të gjithë muslimanëve festen e Kurban Bajramit. #qëndro sigurt #mbajë maske #ruaje familjen dhe të tjerët...


blog-image

Urime festa e Fiter Bajramit

Platforma Dixhitale Medicinale eshendetesia.com ju uron të ...
blog-image

Pse disa njerëz kanë nevojë për më pak gjumë se të tjerët?

Të gjithë dëshirojmë që të mund të flejmë më pak, p...
blog-image

Kanceri i trurit: shkaqet, simptomat dhe trajtimi

Kanceri i trurit është definuar si kanceri që fillon në ...
blog-image

Lidhjet mes depresionit dhe sëmundjeve të zemrës

Që prej disa kohësh, shkencëtarët mendojnë se ka një l...
blog-image

Ndërgjegjësimi mbi proceset e riciklimit

Riciklimi, rikuperimi dhe ripërpunimi i mbetjeve p&euml...
blog-image

SHTATORI ËSHTË MUAJI I VETËDIJËSIMIT DHE PARANDALIMIT

A e dini se vjeshta është një çështje serioze që prek ...
blog-image

Nxehtësite e verës dhe vështirësitë e frymëmrrjes.

Disa mësime për ta evituar përkeqësimin e gjendjes tuaj ...
blog-image

Muaji i Fundit i Shtatzënisë dhe Pregatitja për lindje!

Nuk ka dyshim për këtë - shtatzënia mund...
blog-image

Trurit tuaj i duhet vetem 1.5 MB hapsirë për të zotëruar gjuhën tuaj amtare

Në një moment ne të gjithë ishim beba që murmurisim, tr...
blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i tretë!

Tremujori i tretë është nga 29 javë në 40 javë. Kujde...
blog-image

Komunikatë për media

IKSHPK: NË KOSOVË NUK KA KORONAVIRUS! Prishtinë, 26. 02....
blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i dytë!

Tremujori i dytë është nga java 13-28, rreth ...
blog-image

Kuptimi i përcaktuesve socialë të shëndetit

Përcaktuesit shoqërorë të shëndetit janë kushte në mj...
blog-image

Çka ndodh nëse nuk e hjekni një Ashkël?

Mund të jetë një ndjenjë e lirë për ti hjekur këpucë...
blog-image

Shtatzënia dhe Tremujori i parë!

Shtatzënia, e njohur edhe si ngjizje, është koha gjatë s...
blog-image

Sa kalori mund të djegë truri duke menduar?

Ja sa energji mund të digjni kur ta vini në provë mendjen...


Radio